Pastorietuin van de Sint-Harlindis-en-Relindisparochie

Pastorietuin uit de 19de eeuw en 20ste eeuw, met hek aan de straat.

Fraai smeedijzeren ingangshek tussen vierkante pijlers van blauwe hardsteen, in een omheiningsmuur van grijs- en witgekalkte baksteen met ritmerend, uitspringend spiegelboogmotief en deksteen van blauwe hardsteen. Vierkante spijlen en geaccen­tueerd regelwerk. Dubbele onder-, tussen- en bovenregels met versterkend krulwerk vertrekkend van de middenstijl. Klimmende spijlen met lanspunt.

Gevelstrook en tuinpad van Bocktegels met bloemenborder als in een traditionele moestuin, onder meer afrikaantje (Tagetes spec.), gevuldbloemige rode akelei (Aquilegia vulgaris 'Porto'), guldenroede (Solidago spec.), klokje (Campanula spec.), pioen (Paeonia officinalis), schildersverdriet (Heuchera spec.), vingerhoedskruid (Digitalis purpurea).

Grasveldje met bomenrand, onder meer scherpe hulst met witbont blad (Ilex aquifolium 'Argenteomarginata'), buxus (Buxus sempervirens subsp. sempervirens), Californische schijncipres (Chamaecyparis lawsoniana), en gewone taxus (Taxus baccata).

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman