Pastorietuin van de Sint-Martinusparochie

Beschrijving

Pastorietuin, ommuurde voortuin met hekje en omhaagde achtertuin daterend uit het midden van de 19de eeuw.

De pastorie van Kerkom, in neotraditionele stijl uit de jaren 1920, heeft een voortuin met toegangshek in de as van de voordeur, gevat tussen vierkante bakstenen pijlers met sokkel, dubbele deksteen en gesteelde bol van blauwe hardsteen. Het is een zwart smeedijzeren hek met platte stijlen, onder-, dubbele tussen- en dubbele bovenregel, gepunte onderspijltjes en spijlen, alternerend uitlopend in V-vorm. Het vast hek rust op een plint met hardstenen deksteen en heeft een platte onderregel en dubbele bovenregel, vierkante spijlen, de laagste met gekromde punt, de hoge uitlopend in V-vorm, de hoogste in een uitgelengde krul met zijkrulletjes. De zijmuur is van baksteen met een ezelsrug. Achteraan, strekt zich een ruim grasveld uit eindigend in een beboomde zone.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman