Pastorietuin van de Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangenparochie

Beschrijving

Ommuurde pastorietuin volgens het schema van de boerentuin, vermoedelijk qua gebruik teruggaand op de 17de eeuw.

De pastorie uit de 17de en 19de eeuw en het haakse dienstgebouw verdelen het perceel in een smalle voortuin aan de oostzijde en een ruime tuin aan de westzijde, met op de noordelijke verbinding een oude geschoren buxus (Buxus sempervirens). De voortuin ligt in gras met jong halfstam- en leifruit tegen de huisgevel. De achtertuin is een bloemenhof, gedeeltelijk onder een recente gele treurwilg (Salix x sepulchralis 'Tristis'), met een middenpad van bakstenen (parallel met de straat), geaxeerd op de huisdeur, lopend onder een recente rozenboog en eindigend onder een oude lovergang van trompetklimmer (Campsis radicans). Ten zuiden liggen er nutstuinen met groentenbedden tussen halfstam- en kleinfruit en op de zuidelijke perceelsgrens vier oude gewone hazelaars (Corylus avellana).

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman