• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Grote burgerwoning met rechts aanpalende koetspoort, naar ontwerp van architect Camille Van Elslande (Veurne) van 1922, tevens ontwerper van de erbij horende huizenrij. Baksteenbouw op natuurstenen sokkel (Jurasteen?), onder mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, leien) met geprofileerde schoorsteen. Pilastergevel naar patroon uit de tweede helft van de 18de eeuw onder geprofileerde kroonlijst. Gedrongen centraal dakvenster tussen vleugelstukken, onder driehoekig fronton. Bouwjaar in laatst genoemde; naam van bouwmeester in de sokkel. Getoogde muuropeningen, onder meer koetspoort met gesculpteerde hoek- en sluitstenen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine