Villatuin

Villatuin met afsluithek en tuinpaviljoen, uit 1926.

De villa van 1926 is omringd door een beboomde tuin, aan de straatkant afgezet door een recentere haag van bruine beuk (Fagus sylvatica 'Atropu­nicea'), die ter hoogte van het huis onderbroken wordt door de gerestaureerde muur met afsluithek uit de bouwperiode. Het hekpoortje met klimmend beloop naar de makelaar, volgt hetzelfde model als het hek: knopversiering op de spijlen en ter hoogte van de onder- en bovenregels; de twee eerste en twee laatste spijlen zijn onderling bovenaan verbonden en bekroond met een gietijzeren kruisbloem. Het rond paviljoen met zinken kegeldak en bolbekroning en voorheen een dragende structuur in knoestig stam- en takhout, werd recent vervangen door een exemplaar in rondhout van geïmpregneerd grenen. Het ligt in de hoek aan de straat en de beboomde tuin.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman