Gemengde dreven bij het Kasteel van Laarne

Beschrijving

De Achterdreef en de Paardedreef getuigen van de vroegere planmatige aanleg van de omgeving van het Kasteel van Laarne en het vroeger kasteeldomein en kunnen aldus tot belangrijke historische componenten van de kasteelsite worden gerekend. De Achterdreef is een oudere kasteeldreef die aan de zuidelijke walgracht paalt en doorheen de vroegere kasteelbossen (thans weiland) achter het kasteel loopt. De Paardedreef is een haakse dreef, die aansluit bij de Achterdreef.

Het zijn dreven zonder opgaande bomen, wel met aanplantingen in een ruim assortiment van struiken en van op struik gezette bomen die als hakhout werden beheerd.

Auteurs: Van der Linden, Geert