Taxus bij de ruïne van de Sint-Janskerk

Beschrijving

De monumentale taxus staat op de voormalige kerkhofsite bij de Sint-Janskerk te Diest, thans een ruïne. De taxus werd aangeplant bij een kruisbeeld voor het portaal van de kerk. Taxussen zijn typische kerkhofbeplantingen: hun eeuwig groen karakter staat symbool voor het eeuwig verder leven van de ziel na de dood.

• DENEEF R., 2007: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Vlaams-Brabant. Hageland - Noordoosten van Vlaams-Brabant. Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Boortmeerbeek, Diest , Haacht, Keerbergen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tremelo.
  • Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Parochiekerk Sint-Jan. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/41613 op 26-07-2016 11:29.

Auteurs: Kinnaer, Anse; Van der Linden, Geert