Serristenvilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Serristenvilla

Beschrijving

Gaaf bewaarde serristenvilla met kleine voortuin uit de tweede bloeiperiode van de druiventeelt. Deze villa werd samen met een magazijn kadastraal geregistreerd als 'verkoop (van bouwland) en nieuwe gebouwen' in 1923 in opdracht van J.B. Vandenput-Falier, 'druivenkweeker'. Baksteenbouw van twee bouwlagen op gebosseerde onderbouw onder complexe bedaking. Ondanks het eenvoudige basisuitzicht, evenwel met karakteristiek, sterk volumespel, valt deze villa op door het verzorgde en typische schrijnwerk met kleine roedeverdeling en geel gehamerd glas in de bovenlichten. De muuropeningen zijn hetzij rondbogig, korfbogig of rechthoekig.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Hoeilaart, 1923/51.