Dubbele dreef met opgaande eiken

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Domein kasteel van Lozer

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Kasteeldomein van Lozer

• is deel van de aanduiding als vastgesteld landschapsatlasrelict Schelde-Leie interfluvium

Beschrijving

De Passionistenstraat is reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (circa 1775) ingetekend en was de verbinding van de wijk Marolle met het Kasteel van Huise. De dreef vormde ook de weg naar de nu verdwenen Lozenmolen. Waar de dreef een tweede aangelegde dreef kruist, werden vier linden aangeplant. Op het moment van de bescherming in 1985 was de Passionistenstraat een dubbele beukendreef met redelijk wat uitval. De dreef werd gekapt om ze te vervangen met zomereiken. Al verschillende decennia doet men pogingen om dit te doen slagen, telkens opnieuw sterven de jonge aanplantingen.

Auteurs: Van der Linden, Geert