Herberg Aux Armes de France

Beschrijving

Zogenaamd "Aux armes de France" volgens opschrift van uithangbord. Herberg gesigneerd architect Gaston Boghemans (Menen) en aannemer J. Vanderschueren respectievelijk links en rechts in de arduinen plint; gebouwd in het begin van de jaren 1920 in opdracht van de brouwerij "Les Trois Rois" te Menen, zoals ook andere herbergen met gelijkaardige stijlkenmerken. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, bitumen). Lijstgevel van donkere baksteen met elementen van simili-Euvillesteen. Twee tot boven de kroonlijst doorgetrokken lisenen met art-decogetinte bekroning herhaald bij het dakvenster van de deurtravee met erker op de tweede bouwlaag. Begane grond met korfbogige muuropeningen onder meer kleine koetspoort rechts. Rechthoekige bovenvensters. Twee dakkapellen (plat dak).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine