Eenheidsbebouwing van pastorie en twee kapelanieën

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee bouwlagen met pastorie en twee kapelanieën, naar ontwerp van architect A. Leclercq (Ieper) van 1924. Nummer 1 enigszins vrijstaand, en aansluitend bij nummer 3 via lage muur met deuren en poorten. Baksteenbouw op plint van Atrechtse zandsteen. Nummers 1,3 geïnspireerd op de lokale renaissancestijl zie onder meer de horizontaal belijnde bovenregisters met aediculanis voorzien van Onze-Lieve-Vrouwebeeld, tussen verdiepte houten kozijnvensters; het linker risaliet van nummer 3 uitlopend op inen uitgezwenkte top met vensterboogveld voorzien van wafelvormige baksteenversiering. Nummer 5 met dominerende neogotische inslag zie risalietvormende links gelegen trapgevel, en vensterkruisen van simili- en/of Euvillesteen.

• Stedelijk Archief Ieper, 874.1. 31.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine