Dominicanenklooster met omgeving

Beschrijving

Het Dominicanenklooster ligt heden ingeplant in een huizenblok omsloten door Hoogstraat, Holstraat en Rasphuisstraat. De neogotische bakstenen kapel in de Holstraat maakt onderdeel uit van de site. De omgeving wordt gevormd door doorgaans 19de-eeuwse herenhuizen aan Hol- en Hoogstraat met bepleisterde lijstgevels en de 18de-eeuwse woning met dito frontongevel op de hoek met de Rasphuisstraat.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier DO000647, Dominicanenklooster, voormalig abdishuis, voormalige brouwerij en omgeving (S.N., 1981).