Muurschilderingen Sint-Waldetrudiskerk

Muurschilderingen op de zuidmuur van het zuidelijk transept.

Links in een architecturaal decor, twee engelen aan weerszijden van een eredoek, dat achter een monstrans met het heilig sacrament is aangebracht; gedeeltelijk over de heilige martelares heen geschilderd; tweede helft 15de eeuw. Daarnaast is een (niet geïdentificeerde) heilige martelares afgebeeld met palm en boek; onderschrift [...]IA, eerste helft 15de eeuw. Rechts ten slotte de Heilige Cornelius met hoorn en staf, in een interieur met houten gewelf, onderschrift SENTE CORNELUS; eerste kwart 15de eeuw.

Ontdekt in 1889, niet behandeld. Heden nog steeds achter een schilderij bewaard.

• BERGMANS A. 1998: Middeleeuwse muurschilderingen in de 19de eeuw. Studie en inventaris van middeleeuwse muurschilderingen in Belgische kerken, KADOC Artes 2, Leuven, 316 (met bibliografie, archivalische en iconografische bronnen).

Auteurs: Bergmans, Anna