Muurschilderingen Spijkeboort

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Muurschilderingen Spijkeboort

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis Spijkeboort

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Hoekhuis Spijkerboort

Beschrijving

In 1905 werd een zwaar gehavende laat-15de-eeuwse voorstelling van het Laatste Avondmaal ontdekt in een kamer op het gelijkvloers; blootgelegd en vervolledigend gerestaureerd door Frans-Jozef Coppejans.

• BUYLE M. 1994: Gent, Geeraard de Duivelsteen, in: BUYLE M. & BERGMANS A., Middeleeuwse muurschilderingen in Vlaanderen, M&L Cahier 2, Brussel, 114-115.
  • MARTENS M. 1989: De muurschilderkunst te Gent (12de tot 16de eeuw), Verhandelingen van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België. Klasse der Schone Kunsten, Brussel, 51.46, 173-177.

Auteurs: Bergmans, Anna