Dorpskom Lede

Beschrijving

De kleinschalige dorpskern van Lede wordt onder meer bepaald door de parochiekerk Sint-Denijs omgeven door een ommuurd kerkhof, de ten oosten ervan gelegen voormalige pastorie met omliggende tuin en enkele 19de-eeuwse dorpswoningen langs de straat Lededorp.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000645, Pastorie (monument) met omgeving (dorpsgezicht), advies KCML (1981).
  • BOGAERT C. & LANCLUS K. 1999: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, onuitgegeven werkdocumenten.