Dorpskom Sint-Denijs-Westrem

Beschrijving

De aanleg van het Gemeenteplein van Sint-Denijs-Westrem met gemeentehuis gebeurde aan het einde van de 19de eeuw bijna helemaal aan de hand van een globaal plan, waarin ook de architectuur van de omliggende panden begrepen werd. Voornamelijk de noordwand werd als geheel ontworpen in een eclectische, overwegend neotraditionele stijl. De overige pleinwanden en het begin van de Adelaarsstraat werden in een soberder neotraditionele eenheidsbebouwing gerealiseerd. Het geheel geeft een harmonische indruk waarin het gemeentehuis niet buitenschalig domineert.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000778, Dorpskom Sint-Denijs-Westrem (VAN DEN BOSSCHE H., 1986).

Auteurs: Van den Bossche, Hedwig