Serristenvilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Serristenvilla

Beschrijving

Aan de straat gelegen typische serristenvilla met cottage-invloeden uit de tweede bloeiperiode van de lokale druiventeelt, het interbellum. De woning werd kadastraal geregistreerd in 1927 in eigendom van "druivenkweker" Raymond-Jean Demol-Charlier. Op het perceel stonden al enkele serres en er volgden er nog samen met de woning.

Onderkelderde villa van twee bouwlagen onder complex leien dak. Kenmerkend zijn de combinatie tussen lijst- en puntgevel, het uitgewerkte houten portaal, bekroond door een balkon, en de driezijdige erker. De muuropeningen zijn gevarieerd en voorzien van vernieuwd schrijnwerk, uitgezonderd de deur. De bovenbouw heeft verdiepte gecementeerde velden met schijnvoegen. Nieuwe aanbouw links.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Overijse, Afdeling VI (Overijse), 1927/160.

Auteurs: Verwinnen, Katrien