Bioscoop en danszaal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bioscoop en danszaal

Beschrijving

Voormalige bioscoop en danszaal zogenaamd "Lido" zie opschrift van uithangbord, thans winkelhuis. Hoekhuis bij de Maanstraat, van drie traveeën + een afgeschuinde hoektravee + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel. Aflijnende gesloten borstwering doorbroken door de gebogen kroonlijst van de hoektravee en de driehoekige frontonbekroning tussen siervazen van het poortrisaliet links. Laatst genoemde met op de tweede bouwlaag een rondbogig deurvenster aansluitend op een gebogen balkon voorzien van gestileerde leuning versierd met rozetten (brons?).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine