Boswachterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boswachterswoning

Beschrijving

Eind 19de-eeuwse boswachterswoning "De Woudpoort" gelegen op de grens met Tervuren en Oudergem, aan de rand van het Zoniënwoud. Kadastraal geregistreerd als nieuw gebouwde boswachterswoning in 1892 samen met de ernaast gelegen kapel op "Domeinen van den Staat".

Eenvoudig witgeschilderd dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak (nok evenwijdig met de straat). Verankerde baksteenbouw op een hoge witte natuurstenen plint. Getoogde muuropeningen met hardstenen lekdrempels, op de begane grond beluikt en met diefijzers.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1892/29.

Auteurs: Verwinnen, Katrien