Parochiekerk Sint-Antonius en omgeving

Beschrijving

De dorpskern van Borsbeke wordt doorsneden door de Provincieweg. Het dorpsgezicht wordt bepaald door het geheel van de parochiekerk, een kloostergebouw met kapel en een boerenwoning. De laatgotische zandstenen kruiskerk wordt omringd door een voormalige kerkhofmuur uit zandsteen die met de kerk een eenheid vormt. Op het voormalige kerkhof groeien twee beeldbepalende treuressen (Fraxinus exelsior 'Pendula').

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000854, Kerkhofmuur en hoeve Borsbekestraat 210 met omgeving (VAN DEN BOSSCHE H., 1993).
  • Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier DO002338, Thematisch-typologische en thematisch-geografische bescherming van het belangrijkste houtig erfgoed in Vlaanderen: Oost-Vlaanderen, fase A.1, nummer 23 (S.N., 2010).