Geënte Amerikaanse eik in domein Groenhof

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Domein Groenhof

Beschrijving

De geënte Amerikaanse eik in het domein Groenhof is aan de westelijke zijde van het domein aangeplant, in de buurt van de zijingang.

De Amerikaanse eik is op een hoogte van 1 m geënt op een onderstam van een zomereik en heeft een omtrek van 491 cm. Deze boom was onderwerp van diplomatiek grapjes in de periode van minister August de Schryver.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier 4.01/46021/236.1, Groenhof (Ch. Bogaert & N. Vanmaele, 2012).
  • Mondelinge informatie verkregen van de eigenaars (18 juni 2012).

Bron: Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier 4.01/46021/236.1, Groenhof (Ch. Bogaert & N. Vanmaele, 2012).
Auteurs: Vanmaele, Nele