Villa's en bomenrij

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Villa's en bomenrij

Beschrijving

De Quinten Matsijslei is een met opgaande Amerikaanse eiken (Quercus rubra) afgezoomde dreef. Op de hoeken met de Wouwstraat staan fraaie voorbeelden van alleenstaande villa’s. Deze rijk versierde en monumentaal opgevatte woningen worden gekenmerkt door torentjes, gebruik van hout voor portieken en voor de overkragende bekapping bij puntgevels. Ze zijn gelegen in een omhaagde tuin, bestaande uit grasperken en groepen opgaande bomen, en dateren van circa 1900. Het betreft de alleenstaande Villa Rosa en de dubbelwoonst Villa Johnny en Villa Rosy.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000616, villa’s en bomenrij, notulen KCML.

Auteurs: Steyaert, Rita