Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Deze eind-19de-eeuwse neoclassicistische burgerwoning is een voorbeeld van de basisbebouwing op Zurenborg. Het bouwdossier is niet teruggevonden. De woning bestaat uit drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde lijstgevel met de standaard neoclassicistische elementen: blauwe hardstenen plint, houten kroonlijst met eenvoudige fries, rechthoekige muuropeningen met geprofileerde omlijsting, kordonlijst en doorlopende onderdorpels. De woning wordt gekenmerkt door het centrale fronton, de borstweringen op de verdieping zijn versierd met smeedijzeren palmetten. De T-vensters zijn authentiek.