Afsluitingshaag van geschoren taxus bij molenerf

Beschrijving

Binnen de contouren van het driehoekige molenerf bij De tragische molen is er in een functionele indeling voorzien: een werkbare ruimte bij de molen en de schuur enerzijds en een met wintergroene taxushaag afgesloten ruimte aansluitend bij het woonhuis anderzijds, dienstig als moestuin en restruimte in functie van het vee. Deze wintergroene haag werd hoog bovenop de kouter gezet als scherm ter bescherming van de vroege groenten tegen gure noord- en oostenwind. Dit scherm zorgt daarenboven voor een microklimaat. De moestuin zelf werd in perken aangelegd en sierlijk voorzien van snijbloemen, randpalm en geschoren buxus. Twee gedrongen buxusstruiken staan hier nog in de moestuinruimte en zijn ooit als topiary geschoren en bijgeknipt.

Auteurs: Van der Linden, Geert