Duitse bunker Stützpunkt Köningin Villa

Beschrijving

Bunker, nu grotendeels onder aarde gebracht, in het vogelreservaat Het Zwin ten noorden van de Graaf Leon Lippensdreef.

Historische beschrijving

Duitse bunker opgetrokken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ter hoogte van deze bunker was tijdens de Tweede Wereldoorlog het Steunpunt 'Köningin Villa' gelegen, ten zuidoosten van de 'Batterie Schelde'.

De constructie is opgetrokken met een type holle betonstenen, dat ook terug te vinden is bij andere Duitse militaire verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog.

Beschrijving

Militaire constructie, opgetrokken met holle betonstenen en bakstenen. De constructie is grotendeels onder aarde gebracht en kon niet betreden worden.

• TERMOTE J. 2004: Landschapshistorische studie van het Vlaams Natuurreservaat de Zwinduinen en-polders (gemeente Knokke-Heist), Rapport Westtoer in opdracht van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap afdeling Natuur, cel Kustzonebeheer.

Auteurs: Decoodt, Hannelore