Oude gemengde afsluitinghaag

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeven met omgeving

Beschrijving

Aan de straatzijde wordt het erf van een hoeve afgesloten met een oude scheerhaag. De haag is ongeveer 100 meter lang en heeft een gemengde soortensamenstelling. Het langste deel ten noorden van het hofgat bestaat uit meidoorn, hulst en gladde iep, met natuurlijke verrijking van es, vlier en sleedoorn. Het deel ten zuiden van de inrijpoort bestaat bijna volledig uit gladde iep met een klein beetje meidoorn en hulst. Langs de toegangsweg naar de hoeve is een scheerhaag geplant die deels bestaat uit buxus. Afsluitingshagen hebben de eigenschap dat ze zéér dicht werden gemaakt om indringing te voorkomen en om tevens het kleinvee op het erf te houden.

Auteurs: Van der Linden, Geert