Donkere Poort, Sastehuis, brouwerij en spinnerij met omgeving

Beschrijving

Het stadsgezicht omvat het eind 15de-, begin 16de-eeuwse poortgebouw Donkere Poort van het voormalige Prinsenhof en de aansluitende constructies, de brouwerij Gebroeders Vanden Berghe uit het derde kwart van de 19de eeuw, katoenspinnerij Vanden Broecke-Grenier uit begin 19de eeuw, de architectenwoning J. Colin uit 1791 en enkele burgerhuizen en stadswoningen.

• BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NB N-O, Brussel - Gent.