Sint-Donatuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Donatuskapel

Beschrijving

Neogotische Sint-Donatuskapel van circa 1900. Door een chronogram op een steen boven de toegang is de kapel te dateren in 1901 of 1903. Op deze locatie was al een kapel aangeduid op de topografische kaart van 1886.

Kleine rechthoekige bakstenen wegkapel van één travee met een driezijdige sluiting onder een kunstleien zadeldak. Blauwe hardstenen plint en puntgevel bekroond door een blauwe hardstenen kruis. Spitsboogvormige toegang en muuropeningen. Boven de rechthoekige toegangsdeur blauwe hardstenen plaat met opschrift "HeILIge DonatUs beWaar geheeL De paroChIe nIeUWerkerken tYDens aLLe geVaarLYke onWeeren".

Interieur met een houten gewelf en een vernieuwd altaar met beeld van Sint-Donatus.

Auteurs: Verwinnen, Katrien