erfgoedobject

Winkelhuis In de Puppen

bouwkundig element
ID
30072
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30072

Juridische gevolgen

Beschrijving

Winkelhuis zogenaamd "In de Puppen" waarvan de bouwaanvraag gedateerd 1923 en gesigneerd "Les Successeurs de A. & P. Serck. Entrepreneurs (Gent). Maçonnerie - Beton armé - Menuiserie mécanique". Ook bewaarde bouwaanvraag van 1920 met betrekking tot het "Bouwen van een voorlopig huis". Hoekhuis bij de Coomansstraat met begroende rechter zijgevel waartegen het monument der gesneuvelden 1914-1918. Rechter hoektravee met vermoedelijk recentere voetgangersdoorgang met uitstalramen, naar het A. Vandenpeereboomplein.


Bron: DELEPIERE A.-M., HUYS M. & LION M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Aan de zijgevel van het winkelhuis is een rechthoekige bronzen gedenkplaat bevestigd voor de 13th Belgian Field Artillery. De plaat heeft een geprofileerde omlijsting en vier oren, met bovenaan een festoen met in het midden het kenteken van de 13th Belgian Field Artillery.

  • DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Winkelhuis In de Puppen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30072 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.