Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Een bouwdossier werd niet gevonden; wellicht werd de woning net als de andere bebouwing in de Walvisstraat opgetrokken door een investeerder in de jaren 1880 of 1890.

De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel is een voorbeeld van de standaard neoclassicistische vormgeving voor burgerhuizen, die we in alle eind-19de- en begin-20ste-eeuwse Antwerpse wijken terugvinden.

Geprofileerde houten kroonlijst, plint in blauwe hardsteen, segmentbogige en rechthoekige muuropeningen die regelmatig over de traveeën zijn verdeeld, nadruk op de centrale travee door een balkon met ijzeren leuning en een risaliet. Schrijnwerk van de dubbele houten deur bewaard; vensters vervangen.