Sint-Hubertuskapel

Beschrijving

De kapel is gelegen in de as van de Stationsstraat en werd opgericht in 1819 door pastoor Vander Velpen ter bescherming tegen hondsdolheid; ze werd bijgevolg opgedragen aan Sint-Hubertus, later aan Onze-Lieve-Vrouw. De achterliggende linde waaide naar verluidt om in oktober 2002 en werd vervangen.

De kapel, opgetrokken uit witgeschilderde baksteen heeft een rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting onder een leien zadeldak. De segmentboogdeur, deels beglaasd en getralied, geeft toegang tot een bepleisterd en beschilderd interieur met mijterbooggewelf, een eenvoudige tegelvloer, een altaar en een gepolychromeerd beeld van Onze-Lieve-Vrouw.

• EVERAERT L. 1988: Een Sint-Hubertuskapel in Vossem, De Horen 15.4, 155-160.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde