Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Het betreft een eenvoudige 19de-eeuwse wegkapel met jaartal 1879 in de top; witgeschilderde bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder vooraan overkragend, pannen zadeldak met de nok haaks op de straat. De puntgevel vooraan wordt geopend door een getraliede rechthoekige deur onder houten latei. Erboven zit er een casement met geschilderd opschrift "O.L.V. VAN LOURDES". De achtergevel is gecementeerd.

Het interieur is zeer eenvoudig bepleisterd en beschilderd en omvat een rode tegelvloer en diverse plaasteren heiligenbeelden, waaronder Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde