Beuk bij Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

• is aangeduid als beschermd cultuurhistorisch landschap Oud-Hospitaal: beuk

Beschrijving

De opgaande beuk bevindt zich op een klein grasperk op de gekasseide binnenplaats van het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal te Aalst en draagt bij tot de sfeer van het bouwkundig geheel. Het Oud-Hospitaal bevindt zich ten noordoosten van het stadscentrum, in de hoek gevormd door de Oude Vismarkt en de gedempte Oude Dender. De circa 200 jaar oude beuk werd, na eerst gekandelaard te zijn, vervangen door een nieuw exemplaar. De oorspronkelijke beuk werd tot een kunstwerk verwerkt dat tentoongesteld wordt in het museum gevestigd in het Oud-Hospitaal.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000388, Beuk - Onderwijsstraat (S.N., 1975).
  • Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000388, Beuk - Onderwijsstraat, krantenknipsels (1983).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle; Cox, Lise