Afsluitingshaag van beuk

• is aangeduid als vastgesteld landschappelijk erfgoed Afsluitingshaag van beuk

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Gehucht Sint-Pieters-Heurne

• is aangeduid als vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde Afsluitingshaag van beuk

Beschrijving

Bij een woning, gelegen naast de Sint-Pieterskapel te Sint-Pieters-Heurne, staat een afsluitingshaag van beuk. Deze haag maakte deel uit van de erfafsluiting van een dorpswoning of kleine hoeve die op deze plaats stond, thans vervangen door een woning. Achter de woning ligt een boomgaard. De Heurnestraat waarlangs de haag staat, is een historische straat. Er staan enkele dikke stammen in deze haag wat een hoge ouderdom doet vermoeden. Het traditioneel gebruik van de erfbeplanting en de ouderdom geven de haag een historische waarde.

Auteurs: de Haan, Aukje