Semi-permanente woningen

Beschrijving

Twee alleenstaande semi-permanente woningen, samen met de nabijgelegen noodwoning , een uitzondering in de huidige binnenstad. Lage woningen met twee venstertraveeën en een centrale deurtravee onder overstekend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen) met hanggoot. Houtskelet met bakstenen vullingen, thans verborgen achter de cementering. Oorspronkelijke kozijnconstructies van de rechthoekige vensters (schuiframen, kleine roedeverdeling, luiken) en deuren, slechts deels bewaard bij nummer 29.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine