Door dubbele bomenrij begeleide zichtas Heks

Beschrijving

Vanaf het kasteel van Heks is er naar het glooiende landschap in het zuidoosten een zichtas gecreëerd door de aanleg van een dubbele bomenrij. De bomen zijn lindes die gekandelaard zijn om het zicht te vrijwaren. De as eindigt in een klein bosje bovenop de "Kruisberg". Raar genoeg worden deze bomenrijen niet afgebeeld op historische en recente topografische kaarten. Deze bomenrijen zijn zeer doelgericht aangeplant en onderhouden in functie van het zicht en omvatten daarmee een belangrijke esthetische waarde.

Auteurs: de Haan, Aukje