Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Herenhuis in neoclassicistische stijl, te dateren omstreeks 1870. Met een gevelbreedte van vier traveeën, omvat de rijwoning een souterrain en drie bouwlagen onder een zadeldak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel met geboste pui, rust op een geprofileerde hardstenen plint. Sober van opzet, horizontaal geleed door de puilijst en het klassieke hoofdgestel, legt de compositie de klemtoon op het rechter risaliet. Dit laatste wordt gemarkeerd door de vlak omlijste rondbogige koetspoort met sluitsteen, en een balkon met consoles en smeedijzeren borstwering. Verder is de opstand opgebouwd uit registers van rechthoekige vensters, vlak omlijst en met lekdrempels op de bovenverdiepingen. de houten vleugeldeur met ijzeren traliewerk is bewaard, evenals de voetschraper.