Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Schuin opgesteld diephuis, behorend tot het Zilverpand. Bakstenen puntgevel met ingang en vensters met afgeschuinde dagkanten, en schuiframen met kleine roedeverdeling.

Interieur. Kelder met vier graatgewelven op vrij vlakke gordelbogen, opgevangen door een geprofileerde middenzuil van natuursteen. Bewaarde dakconstructie.

• Afdeling Ruimtelijke ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief, dossier 0028/W.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 10 maart 1992.
  • Stadsarchier Brugge, Bouwvergunningen, nr. 148/1925.
  • BEERNAERT B.; CONSTANDT L.; ESTHER J.P.; STRUYE M.; VAN VLAENDEREN P., Brugse gevelgids, Brugge, 1982, p. 125.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 463.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje