Villa Little Castle

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Little Castle

Beschrijving

Gerenoveerde villa met neotraditionele reminiscenties en omringende tuin, kadastraal geregistreerd in 1903 en gelegen op de hoek met een aftakking van de Henry Vande Veldelaan. Voortgaande op een oude prentkaart werd deze villa voorheen ook 'Villa Alice' genoemd.

Verzorgd uitgewerkte villa op nagenoeg vierkante plattegrond met torenvormig uitgewerkte inkomtravee in de zuidoostelijke hoek. Het geheel is opgetrokken uit baksteen, telt twee traveeën en twee bouwlagen en wordt afgedekt door een vernieuwd tentdak met dakkapellen. Witte baksteen werd aangewend voor neotraditionele elementen als hoekblokken, fries en muurbanden.

De rechthoekige muuropeningen met hardstenen dorpels zijn voorzien van nieuw schrijnwerk. De rechthoekige inkomdeur in de zuidgevel wordt op de verdieping bekroond met een deurvenster vooraf gegaan door een balkon. De ruime veranda aan de oostzijde werd bij de recente renovatiewerken opnieuw geopend. Het bijgebouw werd kadastraal geregistreerd als 'bewaarplaats' in 1934.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1903/28, 1934/38.