Mariapark met Lourdesgrot

Beschrijving

Nabij de hoek met de Hertenbergstraat ten noordwesten van de Heilige Ritakapel ligt een klein Mariapark met Lourdesgrot op een beboomd perceel, dat toegankelijk is via een ijzeren hek met Mariamonogram tussen pijlers van imitatierots. Aan de straat bijkomend ijzeren hek. De grot werd gebouwd onder impuls van pastoor Augustinus Mertens in de periode 1878-1880 en maakte in oorsprong deel uit van de pastorietuin.

De grot in eenvoudige cementrustiek bevat gepolychromeerde plaasteren beelden Van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en de Heilige Bernadette; ervoor staan een aantal zitbanken.

• MOTTE V. & RUTTENS P. s.d.: Tervuren is niet zomaar een gemeente, Vura Ducum 3, Tervuren, 73.