Stadswoning met trapgevel

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen trapgevel (6 treden + topstuk) uit de 17de eeuw met latere aanpassingen; onder meer in 1913, gevelverfraaiing naar ontwerp van architect C. Poupaert (Brugge) met neobarokaccenten: toevoegen van onder meer arduinen lekdrempels, lateien en tussendorpels, geblokte ontlastingsbogen met mascarons, beeldnis met Mariabeeld, kruiskozijnen en pui onder houten strek in plaats van segmentboogingang en venster. Muuropeningen met afgeschuinde dagkanten. In de top, geblokt rondboogluik.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 185/1913.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje