Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van drie/vier traveeën en drie bouwlagen onder gemansardeerd zadeldak (mechanische pannen). Lijstgevel uit de 18de eeuw met latere aanpassingen: in 1872 worden vier rechthoekige vensters van de tweede bouwlaag vervangen door drie steekboogvensters die in 1923 verbouwd worden tot deurvensters met opengewerkte borstwering. Neoclassicistische lijstgevel, bepleisterd en witbeschilderd Belijnende kordon vormende lekdrempels. Vier oorspronkelijke gekoppelde segmentboogvensters met natuurstenen penanten op derde bouwlaag.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 126/1872, nr. 599/1923.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 448.