Stadswoning 't Voske

Beschrijving

Eertijds zogenaamd " 't Voske". Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Topgevel van 1684 (?) met latere aanpassingen onder meer in 1855 vergroten van vensters, verplaatsen van ontlastingsbogen en aanbrengen van beeldhouwwerk boven het middenste bovenvenster. Aanpassen aan winkelfunctie in 1855. 1896: vernieuwen van getrapte top, zie bouwnaad en verschillende baksteen. Gedeeltelijk vernieuwen van gevel in 1965. Verankerde bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk); gebruik van zandsteen voor lekdrempels, aanzet- en sluitstenen van ontlastingsbogen, laatst genoemde van donkere baksteen. Rechthoekige bovenvensters.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 106/1871, nr. 70/1896, nr. /1965.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje