Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag op L-vormige plattegrond onder twee zadeldaken (Vlaamse pannen). Lijstgevel met dubbelhuisopstand en uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw doch vermoedelijk oude kern. Verankerde bepleisterde en grijsbeschilderde lijstgevel boven een donkere plint. Rechthoekige muuropeningen; kleine langwerpige mezzaninovenster op kordon vormende lekdrempels. Eenvoudig hoofdgestel met kroonlijst op klossen. 19de-eeuws houtwerk, luiken op begane grond.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 404.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje