Samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee dubbelhuizen volgens spiegelend schema van telkens vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak, vermoedelijk van 1869. Bepleisterde en geelbeschilderde neoclassicistische lijstgevel boven een grijsbeschilderde plint met keldergaten. Belijnende kordon vormende lekdrempels, opengewerkte borstwering en hoofdgestel met kroonlijst op gekoppelde modillons. Begane grond verlevendigd met imitatievoegen uitstralend boven steekbogige vensters en -deur; benadrukte sluitsteen. Lichtgetoogde bovenvensters in geprofileerde omlijsting met oren; op tweede bouwlaag meer uitgewerkt dan op derde bouwlaag onder meer met cartouches. Grosso modo bewaard houtwerk; deur van nummer 7 met opengewerkte panelen voorzien van art-decogetint ijzerwerk van 1927. Toegevoegde afgeronde erker uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (?) boven de twee linker traveeën van nummer 9.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 137/1927.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 249.