Stadswoning met winkelpui

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1866 als verbouwing van een trapgevel. 1913: vervangen van de winkelpui door nog bestaande op natuurstenen plint met verdiepte zij-ingang en typisch afgerond winkelraam; art nouveau-versieringen onder meer florale motieven in het hoofdgestel en deur, komen niet voor op de bouwaanvraag. Behoort tot Simon Stevinplein nummer 21. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijstingen op kordon vormende lekdrempels. Houten kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 15/1866, nr. 11/1913.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje