Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Gedeeltelijk alleenstaande herenwoning met tuin. Enkelhuistype, twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw op arduinen plint. Segmentboogvensters in vlakke gecementeerde omlijsting, onder doorlopende gebogen druiplijst. Casementen op de entablementen. Kroonlijst op zware consoles met diamantkoppen, entablement met geometrische motieven. Zijgevel met zelfde ordonnantie als voorgevel. Deurtravee van één bouwlaag onder vlakke afdekking, bekronende gesmeed ijzeren balustrade tussen bakstenen postamenten. Deur geflankeerd door pilasters met ingediepte schachten onder gekorniste kroonlijst en tandlijst. Fraaie vleugeldeur, onder gedeeld bovenlicht.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle