Burgerhuis Het Schotterkin

Beschrijving

Zogenaamd "Het Schotterkin", zie gevelsteen met afbeelding van boogschutter. Diephuis van drie traveeën begane grond met entresol en één bovenverdieping onder zadeldak. Verhoogde klokgevel, gedateerd "17 / 27", zie uitgewerkt verguld jaartal. Witbeschilderde baksteen met verwerking van natuursteen. Rastervormige gevelindeling door middel van de doorgetrokken lekdrempels en penanten van de gekoppelde vensters; typerende kwartholprofielen. Geveltop met voluten en fronton onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Topvenster bekroond met driehoekig fronton; 19de-eeuws houtwerk op tweede bouwlaag.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 385.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje

Aanvullende informatie

Op zolder zijn resten bewaard van wat een sporenkap op schaargebinten moet zijn geweest, uit de 15de of 16de eeuw. Het gaat om daksporen met een hanenbalk, opgesteld bij de achtergevel van het huis.

• VAN EENHOOGE D., DEBONNE V. & HANECA K. 2018: Middeleeuwse dakkappen in Brugge en ommeland. Een catalogus, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 97, Brussel.