Stadswoning met klokgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met klokgevel

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Markt en Burg met omgeving

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Huidig uitzicht resultaat van sterke aanpassingen van oorspronkelijke 18de-eeuwse klokgevel met 19de-eeuwse openingen; in 1933 verhoging van de top en aanbrengen van het jaartal "17 / 67" door architect M. Vermeersch (Brugge). Baksteenbouw met natuursteen voor omlijstingen van muuropeningen en kordons. Recente pui die grosso modo het patroon van de neotraditionele van 1933 volgt, met behoud van het zandstenen parement.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 666/1933.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 384.