Stadswoning gedateerd 1641

Beschrijving

Oorspronkelijk twee diephuizen van respectievelijk drie en twee traveeën en twee bouwlagen onder gelijklopende zadeldaken (leien) + lagere aanbouw van één travee - een oorspronkelijk straatje -, 17de-eeuws uitzicht, jaarankers 1641 in de achtergevel van het linker pand; huidig dubbelhuis als resultaat van de samenvoeging van twee panden. Oude kern, zie keldergewelven, balklagen en dakgebint. Verankerde bakstenen, roodbeschilderde trapgevels (respectievelijk 9 treden en 6 treden + topstuk) boven een grijze plint; drie beluikte en twee betraliede kelderopeningen. Bewaard 17de-eeuws rondboogvenster in de rechter geveltop. Voorts rechthoekige 19de-eeuwse muuropeningen met arduinen lekdrempels; rechts breed balkonvenster met ijzeren leuning op gegroefde consoles.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 381.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje